makeup artistSalut, sunt Irina si va marturisesc ca dintotdeauna am fost atrasa de arta sub toate formele ei! Acesta este si motivul pentru care am renuntat la o cariera ca economist in sistemul financiar bancar pentru a intra in minunata lume a esteticii. Totul a inceput in 2005 cand am absolvit renumita academie Kruger Brent Beauty & Make-up, beneficiind de sase luni de studiu zilnic intens. Procesul de invatare nu s-a oprit insa aici. De-a lungul timpului am participat la diferite workshopuri si seminarii. Mai tarziu am inteles ca fizionomia este incompleta fara podoaba capilara, aceasta avand un rol tot atat de important in aspectul fizic. Drept urmare, am urmat cursuri de hairstyling, sub exigenta indrumare a unor stilisti renumiti de la care am invatat nenumarate trucuri. Astfel am impletit intr-o singura cununa cele doua elemente importante ale frumusetii unei fizionomii: machiajul si coafura. Intrand in colaborare cu mass media si case de productie, am avut bucuria de a lucra in echipa alaturi de actori, regizori, creatori de moda si fotografi renumiti,

Traim intr-un secol in care imaginea conteaza foarte mult iar femeile stiu deja ca, atat machiajul cat si coafura, reprezinta unelte utilizate in imbunatatirea aspectului fizic. Atentie, insa, caci folosite in mod necorespunzator ele va pot aduce un deserviciu, tocmai de aceea este indicat sa apelati la profesionisti pentru a evita situatii neplacute cu urmari adeseori dezastruoase.
A fi makeup artist si stilist nu este intotdeauna usor. Sa te trezesti la 4 dimineata sa machiezi/coafezi 3-5 persoane care sa fie gata inainte de ora pranzului este o adevarata provocare. Si asta fara a face rabat de la calitate! Sunt situatii cand esti solicitat la o filmare tot la 5-6 dimineata, ia-ti valiza cu produse, cara-le cine stie prin ce locatii (paduri, pesteri, ) , nu conteaza daca afara ploua, ninge, este frig, tu trebuie sa fii acolo. In general cu filmarile nu stii niciodata cand se termina… pot dura si 20 de ore. Fii gata sa cureti, dezinfectezi zeci de pensule, buretei, alearga dupa produse, alege-le , testeaza-le etc. Machiaj/coafor nu inseamna doar sa dai dintr-o pensula sau perie. Este arta si implica cunoasterea temeinica a notiunilor de dermatologie, estetica, anatomie, biologie, cosmetologie, colorimetrie, legi compozitionale, de echilibru, teorii ale culorii, tehnici de desen etc. In plus, ipostazele machiajului sunt nenumarate: machiaj de film, de teatru, de circ, de scena, de moda, de fotografie, de beauty, de epoca, fantezie, bodypainting, efecte speciale pentru film(masti, piese prostetice, rani, vanatai, cicatrici etc) fiecare dintre acestea avand roluri diferite, produsele folosite fiind diferite de la caz la caz, iar tu trebuie sa le stapanesti pe toate. Cu un machiaj de scena nu poti iesi la lumina zilei, sa te expui public. De ce? Deoarece este foarte grosier. Luminile de pe scena plus distanta fata de spectator ard culorile, de aceea este nevoie ca machiajul sa fie foarte accentuat. Acest stil de machiaj ar arata ingrozitor daca ai iesi cu el pe strada. Din pacate, am vazut de nenumarate ori machiaje stridente in nuante gresit alese, cu modificari excesive ale trasaturilor, sprancene mult prea grafic fardate, gene false nefiresc de lungi etc, elemente ce dau o nota de prost gust.

Prin machiaj, coafura, vestimentatie si atitudine noi transmitem mesaje. Mesajul pe care eu mi-l doresc sa fie transmis de clientele mele este acela de rafinament, eleganta, feminitate, mister, senzualitate si nu trivialitate de prost gust. Personal, mi-am creat un stil propriu iar clientele mele stiu deja ca ceea ce urmaresc eu prin machiaj si tunsoare/coafura nu este nicidecum transformarea intr-o alta persoana, ci mai degraba punerea in valoare a frumusetii lor native si, acolo unde este cazul, corectarea partilor mai putin estetice.

De asemenea, pentru mine este extrem de important sa comunic cu clienta. De-a lungul timpului, am avut o paleta larga de cliente, de la vedete pana la femei simple care nu s-au machiat niciodata. Am inteles ca oamenii sunt diferiti, pot avea anumite complexe si trebuie sa fiu sensibila cu fiecare in parte. De aceea este necesar ca, inainte de inceperea sesiunii de machiaj sau a schimbarii de look printr-o noua tunsoare sau vopsirea parului, sa aloc un timp de consiliere pentru a intelege ce asteptari are clienta, astfel incat rezultatul sa fie un success.

Desigur calitatea este reflectata in mod deosebit in pretul machiajului deoarece exista diferente semnificative intre un machiaj de 30 RON si unul de 200 EURO. Este bine ca o clienta sa stie pe ce da banii. Insa ce anume va plati ea? Plateste pregatirea makeup artistului (aici sunt incluse cursuri fie de o zi doua de 500 RON, fie scoli de 5000 EURO), produsele folosite de care depinde rezistenta si aspectul machiajului, pensulele folosite, igiena si dezinfectanti (deoarece machiajul trebuie sa se desfasoare in conditii de igiena ireprosabila), ce fel de gene false si adezivi (exista gene din plastic de la 2 RON si adeziv de 5 RON de provenienta indoielnica sau gene din par natural intre 20-60 RON perechea) si asa mai departe.  Va sfatuiesc sa acordati atentie acestor detalii extrem de importante deoarece de ele depind calitatea, rezistenta machiajului dar si siguranta sanatatii dumneavoastra.

HAI SA VORBIM

Datele dumneavoastra personale vor putea fi utilizate de catre Irina Albei pentru a va confirma comenzile, pentru facturare, informarea prin e-mail, posta sau alte mijloace de comunicare despre actiunile ulterioare. Datele personale vor putea fi transmise autoritatilor in drept cu scopul verificarii tranzactiilor comerciale sau altor autoritati in drept pentru efectuarea oricaror verificari justificate in baza legii. Datele furnizate de catre clienti sunt strict confidentiale. Nu am vandut, nu vindem si nu vom vinde niciodata datele tale catre terte parti. Oferim servicii care se bazeaza pe increderea clientilor si a potentialilor clienti, iar siguranta datelor personale este esentiala in acest proces. Singurele entitati care au acces la datele utilizatorilor acestui site sunt agentiile sau furnizorii cu care colaboram in baza unor contracte ce contin clauze de confidentialitate, fara de care nu ne-am putea desfasura activitatea si, in cazuri exceptionale si doar pe baza unor cereri oficiale, institutiile publice care aplica legea in România.