Stilizare sprancene

SPRANCENELE                 

 

Cred ca majoritatea dintre noi am avut macar o data un moment in viata cand am suferit din pricina sprancenelor atunci cand, fie ne-am pensat singure si am ramas doar cu o liniuta, fie ca am mers la un salon unde cosmeticiana le-a pensat gresit. In orice caz, urmarea a fost o lunga lupta pentru a le readuce la o forma normala.

Sprancenele tin de estetica ochiului si sunt primul lucru pe care cineva il observa deoarece iti incadreaza ochii, confera expresivitate si structura intregului chip. Ce folos sa ai cea mai tare coafura si un machiaj sofisticat, daca sprencenele nu se prezinta cum trebuie, atunci vor da un aer neglijent intregului chip.

De-a lungul deceniilor moda sprancenelor s-a tot schimbat de la sprancene foarte subtiri, la foarte groase.  Forma naturala a sprancenei este dificil de modificat si, de altfel, ea se potriveste cel mai bine fizionomiei fiecarui individ, deci nu ar trebui schimbata radical ci imbunatatita. Sa retinem ca nimeni nu are forma perfecta a sprancenelor si nici simetria absoluta. De-a lungul timpului am vazut sprancene gresit pensate care aratau atat de ciudat. Sprancenele trebuie sa urmareasca forma naturala a fetei ori daca se exagereaza cu pensatul, ele vor arata nenatural si inestetic distrugand echilibrul si armonia intregii fizionomii.

Sprancenele au rol important in exprimarea emotiilor, fiind un indicator puternic al limbajului non-verbal. Fara ele omul nu ar mai fi atat de expresiv. V-ati gandit vreodata cum ne-am mai exprima oare  sentimentele fara sprancene?

Si daca sprancenele sunt atat de importante, atunci merita sa le acordati atentia cuvenita investind in ele. Astazi avem la dispozitie o gama variata de produse atat pentru ingrijirea lor cat si pentru redefinirea acestora prin produse de machiaj.

Totul incepe, insa, cu definirea si stilizarea acestora printr-o pensare corecta executata de esteticieni instruiti care stiu ce inseamna echilibrul si armonia in cadrul unei fizionomii.

In cadrul unei sesiuni de stilizare sprancene, eu incep intotdeauna prin a explica clientei gradul de deteriorare al sprancenelor, evident acolo unde este cazul, raportul acestora cu restul fizionomiei si ce anume se poate face in acel stadiu. Dupa ce ma asigur ca lucrurile au fost intelese de catre clienta, fac masuratorile necesare si incep procedura. Aceasta consta in pensatul propriu-zis, tundere, vopsire, epilare (daca este cazul). La final, clienta beneficiaza de sfaturi cu privire la intretinerea sprancenelor pana la urmatoarea sedinta. Sunt cazuri cand linia sprancenelor este foarte degradata, aproape inexistenta. In aceasta situatie, ofer clientei sprijin in a o invata sa-si corecteze sprancenele prin machiaj.